Wesele po Góralsku
Gościniec Góralski Dwór wychodząc naprzeciw Parom Młodym , które marzą o organizacji kameralnego przyjęcia weselnego zaprasza do kontaktu po indywidualna ofertę .
Organizujemy Najbardziej prestiżowe wesela w Polsce Niezwykłe miejsce w niezwykłym otoczeniu. Z okien Góralskiego Dworu rozciąga się piękna panorama Tatr. Wieczorami w ogrodzie podziwiając widoki można odpoczywać po szalonych tańcach. Scenografia ta została wykorzystana przez twórców serialu „Szpilki na Giewoncie”. Jeśli planują Państwo zorganizować wyjątkową uroczystość w szczególnym miejscu, to Góralski Dwór jest idealny na wesele w górach.
Zapraszamy właśnie tu wszystkich Młodych Państwa, którzy planują swoją uroczystość poślubną jako siarcyście oryginalną ucztę góralską. Jeśli marzycie o takim wydarzeniu przeżyjcie je w góralskiej scenerii, stroju, klimacie i w zgodzie z lokalnymi tradycjami, z góralskimi tańcami, druhnami, drużbami, kapelą góralską, góralskimi śpasami i smacznym jadłem. Aranżowane napady zbójeckie, poczęstunki śliwowicą i pieczonym na ogniu mięsiwem, przepędzane owce i trzaski ciupasek, a przede wszystkim wspaniała, życzliwa obsługa. Gwarantujemy, że ten magiczny spektakl pozostanie na zawsze w Waszej pamięci!
Zapewniamy profesjonalną organizację przyjęcia zgodnie z najwyższymi standardami.
Szczegóły dotyczące menu i organizacji zabawy weselnej ustalamy z każdą Parą indywidualnie.
Dysponujemy przestronną, pięknie zaaranżowaną salą, którą dodatkowo możemy efektownie przystroić, aby ludowemu wystrojowi nadać nieco elegancji. Gwarantujemy serwis dań realizowany zgodnie ze sztuką kelnerską. Nasz szef kuchni jest mistrzem w przyrządzaniu potraw regionalnych, które podbiją podniebienia Waszych Gości, dlatego też polecamy szczgólnie typowe dania góralskie. Menu można dowolnie modyfikować w zależności od potrzeb i wymagań Młodej Pary i uczestników wesela. Posiadamy wszystko, by sprostać Państwa oczekiwaniom.
Przykładowe menu (od 450 zł/os.) Menu można dowolnie modyfikować w zależności od potrzeb
Przystawka: oscypek z grilla podany z żurawiną i sosem pietruszkowym lub pstrąg marynowany po naszemu (do wyboru)
Zupa: rosół z kołdunami, lub domowym makaronem, krem z borowików z kluseczkami, krem z brokułów podany z kleksem ze śmietany i płatkami migdałów (do wyboru)
Danie główne: (do wyboru dwa rodzaje mięs i dodatków podane na półmiskach) czyli dla każdego coś smacznego
Propozycja nr 1: Polędwiczki wieprzowe podane z ziemniakami opiekanymi i sałatką grecką, oraz roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem lub szynką i serem, surówka wiosenna, ziemniaki gotowane
Propozycja nr 2: Szynka po staropolsku podana z surówką z kapusty czerwonej i ziemniakami gotowanymi, oraz pierś z kury z grilla podana z ziemniaczkami opiekanymi i surówką z selera oraz marchewki z pomarańczą
Następnie wszystkich zebranych gości zapraszamy do suto zastawionego stołu szwedzkiego, na którym znajdziecie Państwo: Koryto mięs pieczonych , podanych na zimno, koryto regionalnych serów (oscypek, bunc, korboc), oraz wybór serów żółtych i pleśniowych, 2 rodzaje śledzi w oleju i w śmietanie, 2 rodzaje sałatek ( do wyboru ) tradycyjna jarzynowa i sałatka z kurczakiem lub sałatka gyros, patera owoców, domowy smalec i ogórki kiszone, wybór pieczywa. Kawa rozpuszczalna i herbata do samodzielnego przyrządzania. Szwedzki stół uzupełniany do godz. 24.00
Kolacja: (do wyboru) kociołek góralski, strogonow lub marynowany karczek podany z ziemniakami i skwarkami oraz surówka z kapusty kiszonej
Dla najbardziej wytrwałych: Kwaśnica z żeberkiem lub barszczyk czerwony podany z pasztecikiem.
Za dodatkową opłatą szynka płonąca podana na drewnianym, góralskim korycie (900 zł). *w zależności od wyboru menu , cena może ulec zmianie *w cenę nie wliczone alkohol, napoje zimne i soki, ciasta weselne i tort, kawa z ekspresu.
Any changes are possible
Appetizer: grilled highlander’s cheese served with cranberry and parsley sauce or marinated trout
Soup: chicken broth with meat dumplings or homemade noodles, wild mushroom cream with noodles, broccoli cream with splash of cream and almond flakes, tomato soup with noodles, royal vegetable soup (please choose one)
Main course: selection of two meats and sides served on shared plates
Option 1: Pork loins served with baked potatoes and Greek salad, Chicken rolls stuffed with spinach or ham’n’cheese, spring salad, boiled potatoes
Option 2: Traditional ham served with red cabbage and boiled potatoes Grilled chicken breast served with baked potatoes and celery salad as well as carrot’n’orange salad.
Buffet after main meal: roast meats served cold, regional cheeses, assortment of yellow and blue cheeses, two kind of herring ( in oil and in cream), two kinds of salad ( please choose from: traditional vegetable with mayonnaise, chicken salad, gyros salad), fruit plate, homemade lard and sour cucumber, assortment of bread. Instant coffee and tea at self- service buffet. Cold snacks buffet refilled until midnight.
Dinner: ( please choose) highlanders’kettle, strogonow or marinated pork neck served with potatoes and bacon as well as sauerkraut
For the most persistent guests: Sauerkraut soup with pork rib or red beet soup served with meat croquette.
Extra paid: flaming ham served on wooden plate 900 pln. *Price subject to change if different menu *Alcohol, cold beverages and juice, cake, sweets and express-brewed –coffee not included.